2017/01/02

Timber on the beach

Timber on the beach - Hasított fa a strandon

The Band * RPS * One-shot * short AU * Whump * Ironic * Suspensive  * PG-13 * Zene

A nyár egyik leghűvösebb napján egy kórház sürgősségijére álarcos idegenek egy zihált, zavarodott elméjű lányt hoznak. Lili Levon az, akit kivételes trauma ért. Az orvosa Dr. Robertson lesz.

Sziasztok! Az év első bejegyzése egy Band au, ahol Levon a lány, és Robbie az orvos, de igazából egy shortieról van szó. A The Good Doctor című filmen alapul. Azért remélem örömötöket lelitek benne. 

Kellemes olvasást!




Nem igazán tudom, hogy a legtöbb ember miként viszonyul a kórházakhoz. Az mégis biztos, hogy akadnak olyanok, akik undorodnak tőle, okkal. A steril környezet, hullaszag és hófehér falak elnyomják az élet legapróbb jeleit is. Elveszik a kedvet. Az orvosok folyamatosan orrukat a plafon felé szegezve futkároznak, őrizve kecses lépteiket, míg a nővérek fejet hajtva végzik a piszkos munkát. A betegek vagy éppen haldokolnak, vagy köszönet nélkül távoznak. Nem túl meghitt hely valójában.
 - Doktorúr!
 - Üdv!
 - Remélem nem ázott el.
 - Azt hiszem a két épület között napról napra nő a távolság.

 - Figyelj, ha nem nyugszol le, a dolognak nem lehet jó vége.
 - Nem érdekel. Fel tudja ezt fogni? Nem érdekel. Csak engedjen el! Hagyjon végre békén! Meg kell ölnöm. Leülöm én az árát, de meg kell halnia.
 - Na jó itt a vége. Most szépen elalszol.

Nem lát semmit. Nem érez semmit. Most először, annyi idő után, a világ lecsillapodik. Elnyugszik. Lehunyja szemét, és a csillagok fénye alatt a bánatnak vége szakad.
 - Jöjjön, nem rég nyugtatózták be. Képtelen volt elhallgatni – rázza a fejét értetlenül a nővér.
 - Ezért kellett az ágyhoz szíjazni? – szól a fiatal doktor.
 - Érthetetlen. Úgy fél órája hozhatták be, de át kell vinni a pszichiátriára. Itt nem maradhat – nyújtja át a papírokat, amikbe az orvos rögtön belemélyed. – Csak néhány felületi sérülése van, de a fül-orr-gégész még nem nézett rá.
 - Ki hozta be? Talán iskolából, vagy honnan jött?
 - Az őrök, Dogville-ből. A táskájában csak személyi igazolványt találtak, diákigazolványt nem. Tizennyolc éves, a neve Lili Levon. A nőgyógyász hamarosan érkezik, hogy megvizsgálja. Lehet prostituált is.
 - Vérkép?
 - Szeretne egyet Dr. Robertson?
 - Mindenképpen. Ki kell deríteni, hogy esetleg bedrogozták-e – lép közelebb. – A ruhái?
 - Az összes szét van szaggatva. Nem hinném, hogy hiányolná őket – mondja a nővér, miközben a lány vénáját keresgéli a kezén. Egyszerre megtorpan. – Nézze csak! A bőre mintha pöttyös lenne.
A doktor közelebb lép.
 - Azt hiszem ez gyanta – jegyzi meg, majd felhajtja a takarót. – A lábán is végig sebes. Mégis mi történhetett ezzel a gyerekkel?   

Dogville nem a tengerpartjáról híres, vagy a hatalmas üdülő paradicsomáról, hanem a város mellett fekvő börtönkomplexumról. Ide érkezett Lee és apja, egy pihentető napra. A lány bőre rendkívül érzékeny, ezért a gyanta piros sebhelyeket hagyott az egész testén. Ezért nem is mehet a tengerbe, csak az édes vízű medencébe.
Ahogy oda tartanak, senki sem tudja levenni a szemét Lee pompás testéről. Gyönyörű lány. Igazi bombázó. A medencében éppen vízilabdáznak. A parton egy idős hölgy ücsörög. Lee leül mellé, míg apja csatlakozik a mérkőzés játékosaihoz.
 - Mintha valami baj lenne a labdával – rebegi Lee.
 - Jól látod. Be van horpadva. Csak ilyen jutott – feleli a nő.
 - De legalább ilyen is van – bólint a fiatal lány.
 - Milyen rég hallottam, hogy valaki ilyet mondott.
Felállnak, és a köves úton elsétálnak. Az úton elvállnak, és a lány felfedezi, hogy hatalmasokat képes ugrani, és lebegni a levegőben. Hirtelen összetalálkozik egy férfival. A bőre sötét, és maga rettenetesen ronda. A lány mégis összebarátkozik vele. Nevetnek. A férfi megmutatja a lánynak, hogyan lehet eljutni a börtönhöz a strand mellett, és betörnek. Sikeresen megszöknek, de a lányt elfogja a félelem. Újra repülni kezd, és a strand melletti hasított farakásokon kezd ugrálni, miközben a férfi fenyegetve üldözi. Azt kiáltja megöli, ha elkapja. Lee csak nevet, majd később a földön találkozik a férfivel újra. Az, mintha nem is emlékezne a fenyegetéseire. Beszélgetnek. A lány ismét nevetni kezd, és újra felugrik. A férfi üldözni kezdi. Ordít, üvölt. Lee kezd kifáradni, és rettegve egy fára ugrik, ahonnan leesik. A férfi a saját farakásához kötözi a lányt. Hiába kiált, sikolt segítségért, senki nem jön. Ahogy magára marad, teljes erejét bevetve sikerül megszöknie. Átvág a mezőn, és felbéreli a börtönből lopott pénzből az őröket, hogy addig kínozzák a férfit, ameddig az életéért nem könyörög. Ezt megteszik, de a lány szemben állva elrablója csonkított testével tovább tapos rajta, míg az őrök el nem fogják. Beviszik a kórházba.

 - Megvizsgálták. Még nem él nemi életet, és a vére tiszta. Teljesen egészséges fizikailag.
 - Azért maradjon még bent.

Lee magához térve még üvölt órákon át, és azt kiálltja meg kell halnia a férfinek. Beviszik a pszichiátriára. Végül a professzor úgy ítéli meg a lánynak csak egy pszichiáterre van szüksége az őt ért trauma miatt. Dr. Robertson lesz az orvosa.
Beszélgetnek. A doktor végül beleszeret a lányba, és szándékosan pánik keltő gyógyszert ír fel neki, hogy maga mellett tartsa örökre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése